A Greenhabit egy új koncepció alapján kialakított étterem: főszerepben a színes és vitamindús ételek vannak, a belsőépítészet is ezt szolgálja. A természetet megidéző koncepció natúr – természetes anyagokkal, sok növénnyel, friss
hangulattal és meleg, fa, strukturált felületekkel, részletekkel. A természetes alapanyagok egyszerű szépsége, textúrája van a fókuszban. A pult anyaga kisméretű kézi készítésű tégla függőlegesen rakva. Mögötte a konyha előkészítő része nyitott, a vendégek által látható az ételek készítése, a friss, természetes alapanyagok. A fogyasztótérben a pult mögötti látványkonyha a világos burkolataival van kihangsúlyozva, ami szép kontraszt a körülötte lévő fa és sötét felületekkel. Épített pad fut végig a pulttal szemközti oldalon a fal mentén, a bejárat közelében, a pult előtti térrészben az üveg homlokzathoz közel 90 fokkal befordítva jelenik meg pad, ezzel egy másik szituációt kialakítva. A fő közlekedő útvonal mentén, a kiszolgáló pult előtt nagyobb méretű magas asztalokat terveztünk. Az üvegportál belső oldalán a bejárat melletti szakaszon szintén megjelenik magasított pultfelület a fogyasztótér részeként. A bútorok anyaghasználata főként fa, acél szerkezettel és a magasított asztalok lapja természetes kő. Több érdekes helyzetben is megjelenhetnek az étterem terében a belsőépítészeti koncepció fontos elemeként a növények. Az egyik ilyen helyzet fa burkolatos falfelületen falra rögzíthető vízszintes virágládákat helyeztünk el, amikben futó növényekkel szinte zöld fal hatás érhető el. A másik nagyobb zöld felület az ezzel szemközti padsor felé lógatott zöld „sziget”.