Új megvilágításba helyezett klasszikus értékek

Egy műemléképület felújítása, átalakítása mindig különleges feladat, de ebben is vannak fokozatok: a Budapest szívében, az Andrássy út 47. szám alatt található neoreneszánsz stílusú lakóépület a szokottnál is nagyobb felelősséget és kihívást jelentett. A mostantól A47 néven ismert, Freud Vilmos tervezte épület teljeskörűen megújult. A minden részletre kiterjedő, a műemlékvédelem irányelveit maximálisan szem előtt tartó tervezéssel és kivitelezéssel újjávarázsolt épület a régi fényében ragyog – bár szó szerint véve nagyon is új fényben, a Solinfo munkájának köszönhetően.

Solinfo x A47

Az A47-ben, a híres sugárút régi-új ékességében 13 luxuslakást és három kereskedelmi egységet alakítottak ki; a teljes körű felújítás deklarált célja volt megőrizni az épület eredeti karakterét, ugyanakkor az alapértékeket tiszteletben tartva teret engedni a mai igényeknek. Régi és új, klasszikus és modern találkozása jellemzi immár az épületet.

Solinfo x A47

Az enteriőrben a letisztult design és a természetes anyagok használata dominál. Számtalan elismert design brand bútorai és termékei jelennek meg, egymással teljes összhangban. A holisztikus tervezői szemléletnek természetesen a világítás is a szerves része.

Solinfo x A47

A Solinfo a belső terek világítástervezésnél kiemelt figyelmet fordított arra, hogy a világítótestek is emeljék a luxuslakások színvonalát. A funkcionális technikai lámpák impozáns design lámpákkal egészülnek ki, így biztosítják a különböző terekhez optimálisan illeszkedő megvilágítást.

Számos termékről már az első pillanattól biztosan tudták, hogy bekerül majd, ám inkább a tárgyak színeiben és anyagaiban voltak biztosak, abban, hogy melyek azok a színek, felületek, melyekkel a design bútorok, lámpák megjelenését tovább tudják emelni.

Solinfo x A47
Solinfo x A47

Ugyanakkor a Solinfo Group Lighting Embassy divíziója felelt az A47 díszvilágításáért is, ahol a koncepció központi eleme a visszafogottság, a diszkréció volt. Szakértőik arra törekedtek, hogy az épület egy kis keretet kapjon az éjszakában, ami finoman bár, de kiemeli a többi épület közül, jelezve a bent lévő prémium lakótereket. Minden minden évben több épület díszvilágítását tervezik meg és szállítják le.

Solinfo x A47
Solinfo x A47

Az A47 esetében kihívás volt, hogy az alkalmazott lámpáknak nagyon kis méretűnek kellett lennie, ezért az összes elektronikát az épületen belül kellett elhelyezniük, ráadásul olyan területen, ahol könnyen hozzáférhetőek, és nem zavarják a lakókat esetleges karbantartásokkal. Ráadásul a teljesítményt is tökéletesen el kellett találni a tervezés során, mivel nincs vezérlőrendszer, amivel utólag finomhangolható a világítás. A díszvilágítás tervezése olyan nagy lélegzetvételű feladat volt, ami a cégcsoport életében is kiemelt pillantot jelentett, amihez világítástervezéssel, világítótestekkel, design bútorokkal és home styling szolgáltatással is hozzájárult.

Solinfo x A47

Akadt egy sajátos kihívás is: a lakásokat értékesítésre szánták, ezért úgy kellett stylingolnia a Solinfo-csapatnak, hogy még nem volt ismert a tulajdonos személye, azaz mindenki számára szerethető hangulatot, enteriőröket szerettek volna létrehozni. 

Solinfo x A47

Több szempontból is különleges tehát ez a projekt, amelyet kiemelt figyelemmel követtek. Az eredményre már csak azért is nagyon büszkék, mert ebben a rendkívül komplex munkában a Solinfo Group számos üzletága jelen volt a világítás tervezéstől a home stylingon át a bútor-lámpa értékesítésig – és még bőven sorolhatnánk tovább is. 

Solinfo x A47
Fedezd fel az Építechture csapata által készített Cikkeket és Videókat.