Rangos elismerést nyert a Modelart Presentation magyar csapata a new york-i székhelyű Architizer idén elindított Vision Awards programján.

A vezető nemzetközi építészeti platform az építészeti fotók, vizualizációk, rajzok mellett most először az építészeti maketteket is díjazta.

Több, mint 50 országból 30 kategóriában többszáz pályamű érkezett diákoktól, professzionális művészektől, illetve olyan stúdióktól, mint a Woods Bagot, vagy Foster and Partners. A fizikai modellek kategóriában a 3 nyertes mellett (stúdió, diák, szabadúszó) összesen heten kaptak „Special Mention” elismerést, köztük a Modelart Presentation csapata a Benoy London számára készített Økern Sentrum makettel, ausztrál, kanadai, dán és kínai makettek mellett.

„Nagyon örülünk az elismerésnek és érezzük a munkáink iránti, egyre nagyobb nemzetközi figyelmet. Ez a díj is mutatja, hogy a digitális forradalommal párhuzamosan mennyire megnőtt a fizikai makettek népszerűsége.”

– Fogalmazott Uzoni Pál, a Modelart Presentation alapítója.

 

A rövid videóban látható makett valójában két egységből áll: egy 1:000 léptékű átnézeti makettből, mely az oslo-i beruházást a környezetével együtt ábrázolja, illetve egy 1:200 léptékű projekt makettből, mely közelebbről mutatja be a vegyes funkciójú épületegyüttest.

 

 

A látványos, mozgó, világító makett nagyon sokféle technikával készült a 3D modellezéssel kezdve a hagyományos asztalosipari eljárásokon, kézi csiszoláson, sorjázáson, festésen, CNC-maráson, UV-nyomtatáson, lézervágáson, 3D nyomtatáson keresztül a programozott hidraulikus mozgásokig, hűtött, vezérelt LED-világításig. A makettben jó pár szenzor és számítógép van, melyek a zavartalan és kifinomult működést biztosítják.

Fedezd fel az Építechture csapata által készített Cikkeket és Videókat.