Prémium minőség az ötcsillagos izlandi hoteltől egy átlagos magyar családi házig

Eljuttatni egy speciális terméket a prémium szegmensből az átlagos családokig – a KAV Hungária egy sokáig lehetetlennek tűnő küldetést teljesített, sőt sok tekintetben tovább is lépett a kezdeti céljain.

A 11 éve alapított cég szuperképessége az alumínium nyílászárók tervezése, gyártása és telepítése, a standardtól az egyedi megoldásokig, maximálisan figyelembe véve az ügyfelek igényeit. Ehhez egy olyan céget kellett felépíteni, ami ritkaságszámba megy ma Magyarországon: a KAV brand szerves részévé vált az egyedi igényfelmérés, a saját, speciális felszereltségű gyártó üzem, az építészek teljes körű szakmai támogatása – a szakági tervezéstől az anyagkiválasztáson és gyártáson át a helyszíni beépítésig –, illetve a kivitelezési munkaszervezés, ami minden megrendelőjüket megilleti.

Fotó: Bata Tamás

A kiindulópont a csúcsminőség

A KAV kizárólag prémium kategóriájú homlokzati üvegszerkezeteket és árnyékolókat gyárt, prémium szolgáltatásokat nyújt, miközben saját brandet épít. Joggal büszkék a budapesti Költő-Kert futurisztikus lakóépületre, az izlandi Marriott Edition Reykjavík ötcsillagos hotel üveghomlokzatára vagy épp a honlapjukon található középületek speciális üvegezett homlokzataira.

Noha azt gondolnánk, ez a termékkör ilyen minőségű szolgáltatással itthon szinte kizárólag a saját villáikat építő megrendelőknek jöhet szóba, meglepő módon a szerény árszintjük és a beszállítóik segítségével a KAV mára sikeres lett az átlagos családi házas felhasználóknál, és ugyanúgy ismert a hazai és külföldi közösségi épületek beszállítójaként is. Az ügyfeleiket már a tervezés időszakában a legprofibb megoldás felé terelik, aminek köszönhetően később egy jól átgondolt, kedvező ajánlatot adnak.

Fotó: Hlinka Zsolt

A csapat

Bár a vállalat 11 éves, a munkatársai húsz-harminc éves szakmai tapasztalattal rendelkeznek. Itthon ők voltak az elsők, akik családi házra kizárólag alumínium nyílászárót ajánlottak akkor is, amikor ez még a piacon szentségtörés volt.

Mára sok mindenben őket utánozzák a versenytársak, de vevőelégedettség terén a vezető szerepük állandó. Nem könnyű a 24 fős csapat tagjainak hozzáedződni a KAV szolgáltatói szemléletéhez, szakmai alázatához, a megrendelői igények maximális figyelembevételéhez, ugyanakkor ez alakítja a cég jövőképét, és ez szavatolja a szegmensben betöltött vezető szerepét. És még valami…

KAV Hungária

Technológia és hátország

A KAV saját, speciális felszereltségű gyártó üzemmel, informatikai parkkal és budapesti mérnökirodával is rendelkezik.

A háromhektáros telephelyen lévő kisbéri gyártóüzemet a jelenleg elérhető legkorszerűbb gépparkkal szerelték fel, így akár a lehetetlennek tűnő profilkombinációs és üvegtechnológiai kihívásoknak is képesek megfelelni.

A magas szinten automatizált manufaktúrában az egy darab fix ablaktól az 5000 m²-es egyedi üveghomlokzatig mindent gyártanak – filozófiájuk szerint nincsenek rendelési mennyiségi korlátok, egyedül az ügyféligény fontos. Hisznek abban, hogy minden ötletre létezik megoldás, hiszen az alumínium olyan lehetőségeket, nyitási módozatokat, üvegméreteket enged, amelyekre megrendelők sokszor legmerészebb álmaikban sem gondolnak.

Fotó: Bata Tamás
Fotó: Bata Tamás

Szabadalmak, fejlesztések, újdonságok 

Mint mindenhol, a nyílászáróknál is szükség van megújulásra, a KAV ezért – itthon egyedülálló módon a szegmensben – kutatás-fejlesztéssel is foglalkozik. Nevükhöz fűződik a világ első fényáteresztő alumínium nyílászáró-keret anyagának szabadalma, de emellett is számtalan védjegyoltalma, egy-egy formatervi mintaoltalma és szabadalma van, egy újabb szabadalma pedig jelenleg elbírálás alatt áll.

Fotó: Bata Tamás

És elkezdtek szélesebb területre is nyitni: 2022 óta megrendelésre egyedi árnyékolókat is fejlesztenek a standard beszállított zsalúziák, redőnyök és textil árnyékolók mellé. Sok egyéb mellett rendkívül komplex motoros harmonika zsalugátereket, motoros repülőgép szárny lamellás árnyékolókat, és motoros pergolákat is legyártottak.

Az elektronika, a motorizálás és a vezérlés nem idegen a cégtől a nyílászárók területén sem, kipróbált szakembereik vannak minden ilyen poszton. Nem véletlenül fémjelzi számtalan díj a tevékenységüket, noha a legnagyobb elismerés az ügyfelek mindenkori elégedettsége.

Fotó: Bata Tamás
Fedezd fel az Építechture csapata által készített Cikkeket és Videókat.