A családi ház tervei a Velencei-tó térségében Agárdra a település szélén egy varázslatos környezetbe készültek. A helyszín kiváló adottságokkal rendelkezik a belterület és a természeti közeg határán egy zsákutca végében, ahol egyik oldalról erdővel, másik oldalról patakfolyással határos a telek. A természet közelsége és az elvonulás lehetőségének kihasználása irányította a koncepciót. A csendes ingatlan tájolása is tökéletes.

A tervezés során fontos szempont volt, hogy az egy gyermekes családnak olyan ház készüljön, ami a természettel szembeni alázat mellett kihasználja annak adottságait. A beépítés szerkesztése is a meglévő fák köré szerveződik. A funkcionális elrendezés az intimitás erősítése mellett mindvégig az erdőre és a patakpartra fókuszál. A terek szerkesztése során a nappali, a hálószoba és a szobából nyíló tágas zuhanyzó helyiség a természeti közeg kapcsolatára erősít rá, közelebb hozva a kint és bent vizuális összefüggéseit. Az épület kialakítását a természettel történő visszafogott összefonódás vezérelte, mindemellett a megjelenés nagyvonalú építészeti gesztusokkal kommunikál.

A jellemzően földszintes kialakítású épület egy galéria szinttel egészül ki, így a nappali és étkező élettere egybenyitott nagy belmagasságú látszó szarufás üres fedélszerkezettel lett tervezve, hogy az egész ház gerincén végigfutó idomacél gerendára bárhol lehessen hevedereket felfüggeszteni, amik a funkcionális kihasználhatóságot bővítik. A gerincen végigfutó acél gerenda úgy lett méretezve, hogy a légtornász eszközök fogadására is alkalmas legyen. További építtetői igény kielégítése érdekében a kikapcsolódáshoz szorosan kapcsolódó wellness élmény erősítésére is nagy hangsúlyt fektet a terv, így a zen hangulatú zuhanyzó mellett, jakuzzi és szauna helyének kialakítási lehetőségei is biztosítva lettek.

A kortárs megjelenésű és kellő alázattal szerkesztett lakóépület tömegformálásával, anyaghasználatával és természetes színeivel maximálisan kihasználja a környezeti adottságokat és a kikapcsolódás tökéletes helyszínéül szolgál.

Fedezd fel az 
 által készített további tartalmakat.